Regata „Šarlov kup“ i bratimljenje jedriličara iz Smedereva i Ohrida

SMEDEREVO, 15. oktobar 2023 – Na Dunavu kod Smedereva ovog vikenda održana je tradicionalna jedriličarska regata “Šarlov kup” u organizaciji Brodarskog kluba Metalac Smederevo, a ono što je posebno obeležilo ovogodišnji susret jedriličara jeste bratimljenje dva smederevska i ohridskog kluba.

Potpisane su dve povelje o bratimljenju, između Jedriličarskog kluba Smederevo i Aquatica Yachting Ohrid, kao i između Brodarskog kluba Metalac i Aquatica Yachting Ohrid.

Potpisnici su se saglasili, kako se navodi u dokumentu, da sprovedu bratimljenje u zajedničkom uverenju da uspostavljanjem čvršćih veza između svojih sportskih organizacija mogu da podstaknu bolju saradnju svojih gradova, Ohrida i Smedereva, u oblasti sporta, ali i u drugim oblastima. Namera je da se ovim bratimljenjem stvori sveobuhvatnije razumevanje između klubova i potvrde prijateljske veze.

Što se same regate tiče, u klasama 470, Ilka 4, Ilka 6 i Optimist, nadmetalo se više od 30 takmičara iz nekoliko beogradskih klubova, Zemuna, Golupca, Smedereva, ali i iz Severne Makedonije, iz Ohrida.

Pobednik ovogodišnjeg “Šarlovog kupa” u klasi 470 je posada Jedriličarskog kluba Zemun – Dušan Trbojević i Đorđe Poznić, u klasi Ilka 4 Ilina Gadžovska Ohrid, u klasi Ilka 6 Sofija Stavreva Ohrid.

U klasi Optimist do 12 godina za dečake najbolji je bio Kosta Trajčeski Gemax Beograd, a on je bio pobednik i u generalnom plasmanu. U istoj klasi za devojčice pobedila je Jovana Stepanoska AK Beograd, a za dečake Vladimir Verbalov JK Zemun.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!